Google Translate

  • YAKIN GEÇMİŞ

    Yıldırım Blog Uzmanı(YBU)
    Bildiğimiz kadar doğruyuz, bilmediğimiz kadar eksik. Blogger tarafından desteklenmektedir.
    14 Mayıs 2013 Salı

    ANKARA FUAR ALANI PROJESİ HAZIRLANDI


    FUAR ALANI PROJESİ

     VE NİHAYET: PROJE HAZIR!


    2009 yılında imar planı hazırlanan Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nin, inşaat plan projesi de tamamlandı.
    11 Mayıs 2013 Cumartesi 10:53
     Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin proje ihalesini 1 milyon 400 bin Euro ile kazanan Alman Firması Gmp İnternational, fuar alanı projesini tamamlayarak "Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş."ye sundu. 


    Hazırlanan projenin 88 bin metrekare üzerine kurulu olduğunu ifade eden Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, "50 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanının çevrelediği 10 bin metrekare bahçe bulunuyor. Bu alanlara dahil olmak üzere kafeterya, kayıt-kabul, kongre ve VIP de yer alıyor. Toplamı 88 bin metrekare olan alanın güney tarafında 5 bin araç kapasiteli açık otopark ve batısında, ihtiyaç duyulması halinde yine 50 bin metrekare kapalı alan ve ortasında büyük bir açık avlu şeklinde yapı kurulması için ayrılmış rezerv alan yer alıyor. Bütün bunların yanında hava ulaşımına direkt olarak katılmayı sağlayan bir uçak pisti, inşasının ardından bu alana bağlanacak şekilde tasarlandı. Uçakların Fuar Alanı önünde kullanacakları apronda da ayrıca 5 bin aracın park alanı yer almaktadır." ifadelerini kullandı. 

    KESİN TARİH VERİLMEDİ
    Yapılan açıklamada Fuar Alanı projesine ne zaman başlanacağı konusunda net bilgiler yer almazken "Büyük projenin ilk ayağını oluşturan alanda inşaat çalışmalarına önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor." ifadelerine yer verildi.  

    Yaklaşık maliyetinin 150 milyon TL olduğu ifade edilen Ankara Uluslarası Fuar ve Kongre Merkezi için kurulan "Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş."de %5'lik hisseye sahip olan Akyurt Belediyesi toplamda 7 milyon 500 bin TL kaynak aktaracak.

    • Blogger Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

    Item Reviewed: ANKARA FUAR ALANI PROJESİ HAZIRLANDI Rating: 5 Reviewed By: econometri00
    Scroll to Top